Spomladanska prireditev

Prireditev na OŠ 27. julij v šolskem letu 2021/22 nosi naslov “Na naši šoli, pomlad je v zraku!”.  Res smo željni spomladanskega prebujenja in sproščenega druženja.  S pesmicami in recitali namenjenimi staršem, učiteljem in posebnim gostom na prireditvi, so naši učenci klicali pomlad in se hkrati klanjali Kamničanu generalu Rudolfu Maistru, ki je 28. marca obeležil praznik Občine Kamnik.

Šola je pristopila tudi k projektu Čebelarske zveze Slovenije z naslovom Dan sajenja medovitih rastlin. Čebelar Rok Štrajhar iz Čebelarskega društva Kamnik nam je v nagovoru predstavil pomen žuželk v prehranski verigi in opozoril na nevarnost preživetja čebel pri uporabi kemijskih preparatov. Ravnateljica Jasna Lampe in župan Matej Slapar sta poprijela za lopato in posadila slivo na šolskem travniku. Naj sadno drevo v prihodnosti medi!

S posaditvijo sadnega drevesa v šolskem parku, želimo spodbuditi občane k zavedanju, da se narava ohranja z opraševanjem žuželk in da so za njihov obstoj potrebne medovite rastline v našem okolju.

 

Dostopnost